Solitaire trouwringen

Een solitaire trouwring is een bijzondere ring en zoals de naam ‘solitair’ al zegt, is het een ring die met één steen is voorzien. Een diamant is meestal de centrale steen op de ring en door de ring op een speciale manier te vervaardigen, wordt de nadruk gelegd op deze diamant. Hierdoor ontstaat er een sterke focus op de diamant waardoor deze er echt uit springt. De metaalsoort en de stijl van het model zijn belangrijk bij de keuze van een solitaire ring. Zo wordt er witgoud, geelgoud, zwartgoud, rosegoud of platina gebruikt om de ring te vormen. Ook kan de solitaire ring richting het klassieke uiterlijk gaan of naar het moderne uiterlijk, afhankelijk van je keuze.

Soorten zettingen voor de solitaire trouwring

Solitaire trouwringen worden vooral met een diamant besiert. De zetting van de ring is de methode waarop de diamant geplaatst wordt in de ring. Er zijn verschillende soorten zettingen mogelijk. Zo heb je de chatonzetting, kasteelzetting of tensionzetting. De chatonzetting wordt het meeste gebruikt. Hierbij wordt de diamant vastgeklemd door 4 of 6 poten, zodat de diamant stevig bevestigd is. Een chatonzetting is erg open waardoor het licht optimaal door de steen kan gaan waardoor deze een geweldige schittering vertoont.

solitaire trouwring 3

Diamant soorten voor solitaire trouwringen

Door verschillende slijptechnieken kunnen schitterende diamanten vervaardigd worden. Doordat er bij de solitaire trouwring de diamant in het middelpunt staat, is het belangrijk dat deze de juiste vorm heeft. De soorten die het meest gebruikt worden zijn de briljant en de prinses. De briljant heeft een ronde vorm en de princes een vierkante vorm. Het aantal facetten van een diamant en de manier waarop ze zijn geslepen bepalen de schittering van de steen. Ook is het aantal karaat een belangrijke factor. 1 Karaat staat gelijk aan 0.2 gram, hoe meer karaat, hoe groter dus de steen. Zuiverheid speelt ook een rol, hoe zuiverder, hoe hoger de kwaliteit van de diamant.