Bicolor trouwringen

Bicolor staat voor twee kleuren. Dit houdt in dat trouwringen met twee kleuren als bicolor beschouwd kunnen worden. Bicolor staat meestal voor trouwringen die gemaakt zijn van wit en geel goud. Maar dit kan uiteraard ook rood goud met platina zijn of nog een geheel andere combinatie. Naast bicolor heb je ook tricolor waarbij er drie soorten materiaal gebruikt worden voor de trouwringen.

Het voordeel van een bicolor trouwring is dat het past bij de rest van je outfit en de andere sieraden.
Bicolor trouwringen kunnen vaak bij de juwelier aangepast worden in de persoonlijke stijl die je wenst. Hetgeen bicolor in ieder geval biedt is een zeer luxe en frisse uitstraling.

Soorten bicolor trouwringen

Er zijn meerdere soorten bicolor trouwringen beschikbaar.

De afwerking

Je krijgt altijd te maken met de afwerking van de trouwring. Ook bij bicolor ringen is dit van toepassing. Je kunt tussen twee soorten afwerkingen kiezen.

Mat

Voor bicolor trouwringen is mat een keuze die de ring een wat meer ingetogen uitstraling geeft. Als er licht op de ring komt wordt het niet weerkaatst, maar eerder opgezogen. Een matte afwerking zorgt er niet voor dat de ringen ook krasvrij blijven. Ze kunnen namelijk wel gemakkelijk krassen, al ligt dit wel aan het materiaal. Heb je bijvoorbeeld titanium in je bicolor ring dan zal dit materiaal minder snel krassen. Als de ring wel gekrast is kun je hem gelukkig wel gemakkelijk weer opnieuw afwerken.

Glanzend

Bij een glanzende ring wordt het licht juist niet opgezogen, maar weerkaatst wat ervoor zorgt dat de ring een schittering met zich meebrengt. Wanneer je dit mooi vindt is de keuze tussen mat en glanzend gauw gemaakt. Ook een glanzende afwerking krast relatief snel. Net als de matte afwerking is dit makkelijk opnieuw af te werken.

Bicolor trouwringen zijn ringen die zijn opgebouwd uit twee materialen. Dit zijn meestal witgoud en geel goud, maar het kunnen ook andere materialen zijn zoals platina. Wanneer je voor platina kiest zijn de ringen erg duur. Naast de materialen moet je ook kiezen tussen de afwerking van de ringen. Je kunt je hierbij kiezen tussen mat en glanzend.